Nikola Crnomarkovic
   
   064/700-94-65
   bogdan.vlasina@gmail.com

Vlasina je najprepoznatljiva po čistoj prirodi i po izvorima pijaće vode. Na Vlasini postoji preko 70 izvora pijaće vode, od kojih je najprepoznatljiviji Kladenac Svetog Nikole. Nalazi se ispod glavnog puta pored fudbalskog terena, gde se turisti osvežavaju posle šetnje ili napornog treninga. Sa Vlasine potiče i poznata voda ,,Vlasinska rosa’’, najpopularnija flaširana voda za piće u Srbiji, koja je u vlasništvu poznate kompanije ,,Koka Kola’’.
Sva ova izvorska voda sa Vlasine se zbog konfiguracije terena sliva u Vlasinsko jezero, pa je voda u jezeru čista i bistra. Koliki je kvalitet vode govori i podatak a postoji namera da se promeni namena jezera. Danas se jezero koristi za proizvodnju električne energije u elektranama ,,Vrla’’, a postoje planovi da se koristi za vodosnadbevanje jer je reč o vodi vrhunskog kvaliteta. U Vlasinskom jezeru može se pronaći riba pastrmka, za koju se zna da živi samo u izuzetno čistim vodama.

Vlasina, kao najprepoznatljiviji turistički brend jugoistočne Srbije, pravo je mesto za sve ljubitelje prirode koji žele da se odmore od svakodnevnih obaveza.

izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini izvori pijace vode na vlasini