Nikola Crnomarkovic
   
   064/700-94-65
   bogdan.vlasina@gmail.com

Na Vlasinskom jezeru se u toku cele godine organizuje niz manifestacija sportskom i kulturnog sadrzaja koje pruvuce dosta ljudi iz regiona.

Najpoznatija kulturna manifestacija na Vlasini je Vlasinsko leto. To je sabor trubaca koji je ujedno i predtakmicenje za mnogo poznatiji Sabor trubaca u Guci. Pored zvuka trube posetioci mogu i uzivati u folkloru, jer su mnoga folklorna udruzenja gosti na ovom skupu.

Na Vlasini se organizuje i takmicenje u ribolovu i spremanju riblje corbe “Vlasinska somovijada”, pa je odlično mesto za sve ljubitelje ovog sporta.

Tradicionalno takmicenje je i “Vlasinski triatlon”, gde se sportisti nadmecu u disciplinama plivanje, vožnja biciklom i u trcanju. Ovo takmicenje u izdrzljivosti privuce sportiste iz cele Evrope.

Na Vlasini se organizuje i planinarenje i osvajanje obliznjih planinskih vrhova. Brojna planinarska uzdruzenja iz Srbije, Bugarske i Makedonije često organizuju druzenje i setnju po prirodi.

novosadjanin-milan-tomin-prvak-srbije-triatlona-na-vlasini na vlasinskom jezeru vlasina-somovijada-pobednici vlasina-somovijada vlasina-triatlon-1 vlasina-triatlon-2 vlasina-triatlon-2 vlasina-triatlon-5 vlasina-triatlon-6 vlasina-triatlon-somovijada-nagrade vlasina-triatlon vlasina-trubaci